Interviu brutal cu Dan Puric

by author page

3 comments Interviuri
Foto: Dan Puric, Ioana Zlotescu (fostă directoare a Institutului Cervantes la Bucureşti) şi Moi

Interviu excepţional cu actorul Dan Puric, aflat la Madrid în noiembrie 2006, cu spectacolul „Don Quijote”, într-o versiune originală. Discuţia a fost înregistrată în sala teatrului Alcazár din Madrid. Lumina era destul de slaba, si camera s-a aflat pe trepied.

Îmi amintesc că de fapt trebuia să fie o conferinţă de presă, însă am apărut doar eu, din partea ziarului Român în Lume. Când m-a văzut, Puric a întrebat cine vine şi cineva a spus: „Un ziarist. Român”. „Ăsta e Kafka. Un ziarist român”, a exclamat după care m-a salutat şi cu o oarecare reţinere la început a răspuns la întrebări devenind din ce în ce mai teatral. Este un interviu deturnat de la rostul său jurnalistic. Adică nu este un interviu care dă răspunsuri, ci care produce întrebări şi pentru mine a fost o întâlnire care m-a îmbogăţit. Cu toate că, în anumite aspecte cred că Puric se grăbeşte să tragă concluzii mai ales referitor la partea cu eliminarea icoanelor, l-am simţit ca pe un om frământat de aceleaşi probleme ca noi toţi, dar mai ales de situaţia în care se află România şi românii.
Interviul a fost publicat în Român în Lume, dar imaginile nu au mai fost difuzate, decât la mine acasă şi seara, aşa cum spune chiar Puric la sfârşit.

3 Comments

  1. In primul rand te salut din gri-cenusiul Bucuresti. In al doilea rand iti multumesc pentru acest interviu needitat si netrunchiat cu Dan Puric. Foarte frumos. Chiar te face sa citesti cartea si nu numai. Iti las un comentariu pentru ca recent m-am intors dintr-o vacanta de la Barcelona si am ramas uluit de complexitatea si omogenitatea vietii de acolo. Dar nu numai pentru asta iti las un comentariu ci si pentru faptul ca, candva, in alte vremuri, trageam de aceleasi calculatoare prin Sibiu, iar ulterior, la plecarea „voastra” am ajuns in aceeasi casuta de peste Cibin. Ionut Dragu sunt. Am auzit si ne-am intersectat prin Doina Jalea la Sibiu. Nu am apucat sa vb foarte mult, dar va transmitem, eu si sotia, cele mai bune ganduri, pentru reusitele din afara romanicii.
    Am auzit cate ceva despre voi prin Doina Jalea si ne-a facut placere sa auzim numai de bine.
    Succes acolo!

Lasă un răspuns