Efectele campaniei electorale la romani

by author page

0 comments Proaspete

Suntem inca in campanie electorala pentru ca peste cateva zile vor fi alegeri parlamentare. Cei care vor fi alesi in urma scrutinului ne vor enerva dupa aceea timp de 4 ani, zi si noapte. Ne vor taia salarii si vor judeca valoarea muncii noastre, cel mai des pe nedrept si fara nici o pregatire profesionala. Stim asta si nu intram in panica.

Deocamdata insa ne curteaza si toti candidatii fac ce poftesc alegatorii. Daca votantul zice „Sariti!„, candidatul intreaba „Cat de sus?„. Mai mult, acum candidatii se cearta intre ei si se dau in vileag cu toate magariile comise sau gandite. Si ce facem noi, alegatorii? Ne declaram obositi si agresati pentru ca suntem niste firi sensibile la vulgaritate si mojicie.

Suntem obositi de atata atentie electorala! Ei, lasa ca o sa ne treaca! O sa avem patru ani ca sa trecem prin desertul nesimtirii si nepasarii politice, pentru ca acum, in campanie, cand candidatii se prezinta cu ceea ce au mai bun sau mai rau, noi suntem prea plictisiti ca sa ne decidem viitorul!

Este surprinzator cum noi, ca electorat, avem o timiditate puritana, inexplicabila si stupida, in saracia si coruptia care ne inconjoara.

Acum este momentul sa scoatem untul din candidati. Lasati-i sa se injure, sa se certe, sa ne curteze si intrebati-i, intrebati-i orice. Pentru ca acum va vor raspunde. De luni incolo aveti nevoie de programare.

Si mai exista o apucatura tipica popoarelor fara cultura democratica: „– Voi politicienii veniti numai in campanie, ca sa cereti voturi! Ia, mai lasati-ne in pace„. Bingo! Asa functioneaza ceea ce numesc ei democratie. Dupa parerea mea ar trebui sa fie alegeri zilnice sau macar o data pe an. In conditiile actuale, contractele fixe de 4 ani nu se justifica.

Nu mai suntem in epoca medievala, traim in cea a vitezei si a administratiei electronice. Reformele sau legile au efecte imediate, deci pot fi judecate mult mai repede. Nu mai avem nevoie sa asteptam 4 ani, din care 2 sunt de relaxare pentru parlamentari, ca sa analizam daca s-au respectat promisiunile sau nu.

Eu propun sa-i lasam sa se injure si sa ne scoatem din cap ideea ca „tot hotii o sa fie la putere” sau „pe cine sa votez, ca-s toti la fel?”, pentru ca celor care candideaza le vine de minune sa fim obositi. Asa castiga ei o tara si tot asa noi pierdem inca patru ani din viata!


Lasă un răspuns